Hotel Olympische Spelen 2016

Naast Olympische tickets is ook de zoektocht naar een goede plek om te verblijven in Rio tijdens de Olympische Spelen een vereiste. Er zijn verschillende mogelijkheden om een verblijf te reserveren; van hotels (lastig, omdat het IOC alle hotels in de buurt van de Olympische stadions heeft geclaimd), guesthouses of appartementen (goed te doen, maar wel even zorgen dat je dit bij de juiste organisatie doet) of natuurlijk in een all-in-one package van bijvoorbeeld ATPI (très expensive, maar scheelt je wel wat zoekwerk). Wil je echt voor het laagste tarief in Rio zitten dan is een hostel wellicht ook een optie voor je.

Verblijven in een guest house of appartement in Rio (redelijk betaalbaar)

Het aanbod van appartementen is verreweg het grootst in Rio en daarmee dus direct ook de beste manier om tegen betaalbare tarieven in de buurt van de Olympische hotspots te verblijven. In tegenstelling tot hotels, dien je hier zelf voor je maaltijden te zorgen. Zeker in de toeristische wijken zoals rond de Copacabana (waar onder andere het Olympische Beachvolleybal te zien is) kun je echt vlakbij het strand een betaalbaar appartement reserveren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor ongeveer 100 euro per dag een appartement voor 5-6 personen te reserveren 200 meter van dit wereldberoemde strand.

Dit soort appartementen kun je het beste reserveren via de website van Booking.com. Met deze link kun je nú al je appartement reserveren voor de Spelen.

Nog 395 hotel opties tijdens de Spelen van Rio!
Nog 395 hotel opties tijdens de Spelen van Rio!

 

15 Comments

 1. Na een lange zoektocht ( zeker >50 aanvragen ) en veel te dure appartementen: 8000- 10 000 euro voor 3 weken tijdens OS is bijna ” normaal” in Rio, heb ik via Homeaway een betaalbaar appartement gevonden met 2 slaapkamers in Leblon. In mijn lange zoektocht ben ik gestuit op nog een paar betaalbare appartementen in Rio via Homeaway. Als iemand nog wat zoekt: graag even een reactie dan kan ik de property numbers doorgeven. Onze reis met onze 2 kids van 11 en 13 jaar is inmiddels rond: tickets via ATP, vliegreis met British Airways via Madrid en een appartement. Rio here we come! Ben benieuwd of er meer gezinnen al geslaagd zijn. Succes allemaal en tot in Rio.

  • Hi Monique

   Wij gaan met onze zoon van 11 ook naar de Olympische spelen, tickets geboekt, kaarten voor van alles in de aan raag maar nu nog een appartement… We zijn van 2 aug tm 15 aug in Rio en willen het liefst in Ipanema verblijven. Ik zag je reactie op deze site. Heb jij wellicht nog tips over accomodatie via homeaway?

   Met hartelijke groeten
   Ronald van Liemt

   • Hoi Ronald; zie website Homeaway.
    World > South America > Brazil > Rio de Janeiro State > Rio – Capital e Redondezas > Rio de Janeiro City > Ipanema > Rental 3730879

    Deze was ook redelijk betaalbaar, zo te zien nog vrij in augustus 2015.

    Niet in Ipanema, maar in Leme: huren bij en Belg die ook in Rio woont:
    World > South America > Brazil > Rio de Janeiro State > Rio – Capital e Redondezas > Rio de Janeiro City > Leme > Rental 6291534

    Ander appartement in Ipanema via een soort agency; zowel op Braziliaanse als Engelstalige Homeaway.
    O mundo > América do Sul > Brasil > Rio de Janeiro Estado > Rio – Capital e Redondezas > Rio de Janeiro Cidade > Copacabana > Imóvel 532693419

    Op de Homeaway.com website = de Amerikaanse website kun je soms ook beveiligd betalen.
    Ben benieuwd hoe het jullie verder vergaat om iets te huren…
    ik heb ook nog een paar adressen in Copacobana; ik hoor het wel.

    Groeten, Monique

   • daanlandman@hotmail.com

    Hi Ronald,

    Ben je inmiddels voorzien van accommodatie tijdens de Spelen in Rio? Zoniet, laat het me weten en ik stuur je wat info met verschillende mogelijkheden..
    Vriendelijke groet,

    Daan Landman
    daanlandman@hotmail.com

 2. Pauline Bok

  Hallo Monique,
  Wij hebben al vliegtickets (we vliegen via Sao Paulo) en tickets voor de OS. Hotel hebben we in ieder geval gereserveerd maar is inderdaad behoorlijk prijzig. Via AirBNB ben ik nu ook het zoeken naar een appartement voor mij en mijn dochter van (dan) 10 jaar. Zelfde ervaring: hoop afwijzingen.
  Ik heb nog nooit gehoord van Homeaway maar ga zeker even kijken. Bedankt voor de tip.

 3. Nico van Oosten

  Hebben een volledig ingericht 2-slaapkamer/2-badkamer appartement te huur in Rio voor 4/5 personen tijdens de Olympische Spelen.

  Ligging op een heuvel op het “drie wijken” punt Copacabana/Ipanema/Lagoa.

  Vanuit het gebouw rechts naar beneden, komt men in Copacabana (10 min. lopen naar strand) en links naar beneden het Lagoa meer (5 min.) en de trendy wijk Ipanema (12 min.). Het Holland Heineken House is langs dezelfde avenue langs het Lagoa meer op 15 min. lopen (of 5 min. per taxi)

  Het appartement is op de 7e verdieping (totaal 11) en ligt aan de rustige achterkant met zicht op natuur en groene berg.

  Minimale huurperiode 1 week/maximale huurperiode 2 weken.

  Graag kontakt per e-mail: vanoosten@ig.com.br

 4. Wanneer jullie op zoek zijn naar een leuk appartement tijdens de Olympische Spelen, neem dan eens contact met ons op. Onze site is http://www.sporteventsaccommodation.com/. Gebruik dan OSR.NL als referentie en je krijgt bij een boeking een speciaal NL tarief!

  Groetjes,

  Adriaan Romijn

 5. Iemand tips voor ons voor het vinden van een accommodatie in Rio tijdens de spelen? Wij (ik en mijn vriendin) doen tijdens onze reis door Zuid Amerika deze zomer ook een weekend Rio aan (om precies te zijn van vrijdag 13 augustus tot en met maandag 15 augustus) om – onder andere – sfeer te proeven van de spelen. Onze voorkeur gaat uit naar een verblijf in Leblon of Ipanema. We hebben al een aantal hotels aangeschreven, maar tot nu toe (waars weinig verrassend) nog geen succes. De appartementen die worden aangeboden hebben veelal een minimale verblijfsduur van een week. Hebben anderen het aangedurfd en succes met AirBnBs? In hoeverre ben je dan veilig dat de eigenaar niet vlak van te voren annuleert bij een beter bod? Alle tips zijn welkom.

  • daanlandman@hotmail.com

   Hi Frank,

   Mijn vriendin woont in Rio. Via vrienden en familie bieden we verschillende accommodaties te huur tijdens de Spelen. Ik denk dat ik jullie wel kan helpen dus. Stuur me ff een mail met de precieze data en dus het aantal nachten, want dat is me niet helemaal duidelijk zo. Dan plannen we jullie verblijf tussen de rest van onze reserveringen..
   Hoor graag van je!
   Vriendelijke groet,

   Daan Landman
   daanlandman@hotmail.com

 6. Nico van Oosten

  Hallo,

  Indien op zoek naar een betrouwbare transfer/shuttle (airport-hotel v.v.) en city tour tijdens OS en/of PS door een ervaren tourguide (werkt o.a. voor KLM en Nederlands Consulaat), neem dan kontakt op met mijn vrouw Marise.
  marise.isidoro@ig.com.br
  whatsapp: +55 21 99461 6940

  Vr. groeten
  Nico van Oosten
  vanoosten@ig.com.br

 7. Hans Willems

  Ik twijfel of ik niet alsnog zal gaan :)…… nog tips voor een lastminute verblijf? Overigens jammer dat het redelijk stil is op deze site, 4 jaar geleden zorgden de vele verhalen van iedereen al voor de nodige voorpret!

  • Hi Hans, inderdaad een stuk rustiger he? Ik ga deze week even een “last minute” berichtje op de site zetten. Tickets zijn nog (erg) goed beschikbaar (direct te koop via rio2016.com) en ook de hotels en appartementen zijn nog goed te krijgen. Door alle verhalen over Zika is er blijkbaar een stuk minder geboekt dan ze hadden verwacht. Ik zou in ieder geval beginnen met je vliegticket.

 8. kijk eens op airbnb of booking.com
  goedkope tickets kan je nog genoeg verkrijgen. aantal ticket aanbieders hebben nu serieuze promoties,ook op http://www.rio2016.com zijn er nog vele tickets beschikbaar

 9. Neem eens contact op, we hebben nog hotelkamers en appartementen beschikbaar!

  Adriaan
  http://www.sporteventsaccommodation.com/

Leave a Reply