Olympische Stadions van Rio

De stadions/venues in Rio voor de Olympische Spelen 2016 liggen in vier verschillende clusters:

Barra cluster: hier is ook het Olympisch park en Olympisch dorp
Maracna cluster: hier is onder andere het Olympische stadion voor de Openingsceremonie en sluitingsceremonie
Deodoro cluster: Onder andere de stadions voor hockey, paardrijden en rugby
Copacapana cluster: De watersporten en op het strand het populaire beachvolleybal Rio_2016_clusters

 

Barra cluster / Barra zone

De Barra cluster is het kloppend hart van de Olympische Spelen met zowel het Rio Olympic Parc en het atletendorp. Maar ook is in deze cluster de Olympische golfbaan voor de nieuwe sport golf en de plak waar alle media zit.
Sporten in de Barra cluster:
Atletiek, badminton, basketbal, boksen, gewichtheffen, golf, handbal, judo, Gymnastiek ( ritmisch gymnastiek, trampoline sprinten, turnen), schermentaekwando, tafeltennis, tennis, waterpolo, wielrennen (wegwielrennen (tijdrit) en baanwielrennen), worstelen en zwemsport (schoonspringen, synchroonzwemmen, zwemmen).

Copacabana

De Copacabana bevindt zich met zijn wereldberoemde lange strand in het zuid-westen van Rio. Hier spelen de watersporten zich af. Op het strand kan je naar het populaire beachvolleybal kijken.
Sporten in de Copacabana:
Beachvolleybal, kanovaren, roeien, triathlon, wegwielrennen (wegwedstrijd), zeilen en zwemsport (openwater zwemmen)

Deodoro

In het noordwesten van Rio bevindt zich de Deodoro cluster. Deze zone is de één na grootste zone tijdens de Olympische Spelen 2016 met negen stadions en elf sporten.
Sporten in de Deodoro cluster
Basketbal (vrouwen), hockey, kanovaren (slalom), moderne vijfkamp, paardensport, rugby, schietsport en wielersport (BMX, mountainbike)

Maracanã

De zone in het noordoosten is de Maracanã cluster. Hier bevindt zich het wereldberoemde Maracanã voetbalstadion waar zowel de openings- als sluitingsceremonie te zien zijn. In deze zone staat ook het João Havelange Olympic Stadium, gebouwd voor de Pan Amerikaanse spelen 2007. Ook vind je hier de Sambódromo, waar de carnavalsparade jaarlijkst in Rio plaatsvindt.
Sporten in Maracanã cluster
Atletiek, handboogschieten, voetbal, waterpolo en zaalvolleybal

We gaan de komende tijd hard aan de slag om onze site nog verder aan te vullen en zullen dan ook wat meer vertellen over de Olympische Stadions van Rio. Wil je voor die tijd al weten waar je straks de wereldtoppers aan de slag kunt zien? Check dan de officiële site alvast!

1 Comment

  1. Beste allemaal,
    Ik heb van Vietentours bericht dat ik ES002B 16.08.2016 Paardspringen 16.08.2016 – 10:00-13:00 ES003B 17.08.2016 Paardspringen 17.08.2016 – 10:00-12:45 en ES004B 19.08.2016 Paardspringen 19.08.2016 – 10:00-15:00 in totaal euro 733,34. Heeft iemand interesse? Ik heb ze dubbel anders laat ik deze voorbij gaan………

Leave a Reply