Rugby – Rio 2016

Na 20 Olympische Spelen afwezig te zijn geweest zal Rugby op de Olympische Spelen van Rio in 2016 voor de 5e keer op het programma staan. Het is voor het eerst dat variant Rugby Sevens gespeeld wordt. Het stadion is nog niet bekend.Het zal waarschijnlijk plaatsvinden in het João Havelange stadion maar het Moça Bonita stadion is ook nog in de race.

Rugby stond tussen 1900 en 1924 vier keer op het programma. Op de Olympisce Spelen van Rio komt het in de variant Rugby Sevens terug op de Spelen. Wat al uit de naam blijkt bestaat een team uit zeven spelers in tegenstelling tot 15 personen bij Rugby Union. Het is voor het eerst dat er ook een vrouwenonderdeel op het programma staat. Rugby is één van de negen teamsporten en er worden 2 gouden medailles verdeeld:

  • Rugby Sevens heren
  • Rugby Sevens dames

Medaille geschiedenis
Nederland en België wonnen nog nooit een medaille met rugby omdat ze nog nooit een rugby team op de Olympische Spelen hebben gehad.

Rio 2016
NOC*NSF zet voor de Olympische Spelen 2016 in op het dames Rugby Sevens team. Tussen 2012 en 2016 ondersteunt sportkoepel NOC*NSF de Rugby Sevens voor dames volledig, terwijl de andere disciplines geen steun krijgen.

Leave a Reply