Tennis – Rio 2016

Tennis zal op de Olympische Spelen van Rio in 2016 voor de 15e keer op het programma staan. Het zal plaatsvinden in het Olympic Tennis Center in de Barra Cluster van 6 tot 15 augustus 2016.

Hoewel tennis al op de eerste spelen een onderdeel was, verdween het van het Olympisch programma na 1924. Na een demonstratie sport te zijn geweest in 1964 en 1984 kwam het pas in 1988 tijdens de Spelen van Seoul weer terug op het programma. Er worden in Rio totaal 5 gouden medailles verdeeld:

  • Heren enkel
  • Heren dubbel
  • Dames enkel
  • Dames dubbel
  • Gemengd dubbel

Medaille geschiedenis
Nederland won 1 zilveren medaille in 1924 in Parijs (gemengd dubbel) en een bronzen medaille in 2000 in Sydney (dames dubbel). Belgiƫ won met Justine Henin een gouden medaille in 2004 en Belgiƫ won een bronzen medaille in 2000 (dames dubbel).

Londen 2012
Voor Nederland kwam Robin Haase uit in het heren enkelspel en daarnaast kwam hij samen met Jean-Julien Rojer uit in het heren dubbelspel. Zowel in het enkelspel als in het dubbelspel werd de eerste wedstrijd verloren en lagen ze snel uit het toernooi.
Voor Belgie kwamen Steve Darcis, David Goffin en Olivier Rochus uit in het heren enkelspel. De laatste twee kwamen ook niet door de eerste ronde heen en Steve Darcis verloor zijn derde wedstrijd in de ronde van de beste 16. Bij de vrouwen deden Kim Clijsters en Yanina Wickmayer mee. Clijsters kwam tot de kwartfinale en Wickmayer werd uitgeschakeld in de ronde van de beste 32.

Leave a Reply