Ticketprijzen Olympische Spelen 2016

Tickets voor de Olympische Spelen van Rio 2016 zullen ‘betaalbaar’ zijn. Dat staat in het bidbook van Rio 2016. Hierin staat dat er voor de Olympische spelen 7,5 miljoen tickets komen met een gemiddelde ticketprijs van 36 dollar. Meer dan 2 miljoen tickets zullen onder de 20 dollar zijn (31% van het totale aantal tickets) en 3,8 miljoen tickets (55%) zullen 30 dollar of goedkoper zijn inclusief topevenementen als atletiek, basketbal, turnen, zwemmen en volleybal. De voorgestelde ticketprijzen voor de sessies zijn te zien in onderstaande tabel. Dit zal betekenen dat de goedkoopste kaarten voor de hockey voorrondes bijvoorbeeld minder dan 20 dollar zullen zijn!

Prijzen Olympische tickets bekend

In dit overzicht kun je de prijzen van alle evenementen vinden voor Rio 2016.

Op dit moment zijn er nog geen tickets te koop voor de Olympische Spelen 2016. Overweeg je om af te reizen naar Rio 2016? Laat dan hier je naam en e-mailadres achter zodat wij je direct kunnen mailen zodra er meer bekend is (uiteraard verkopen we je e-mailadres niet door (daar houden we zelf ook niet van..) en kun je je in 1 click weer afmelden). Meld je hieronder aan om niks van het ticketnieuws te missen:De sessies van de Olympische spelen zullen gemiddeld gezien korter zijn dan voorgaande Spelen (Londen 2012 niet meegerekend) zodat meer mensen de Olympische spelen kunnen beleven.

7 Comments

 1. Coen Koppes

  Ik vrees dat hier dezelfde constructie gehandteerd wordt als bij de Fifa, voor Braziliaanse bezoekers gelden goedkopere tarieven.

 2. Laten we het niet hopen.. Helaas is dat ook hetgeen wat in Rusland gebeurt met de winterspelen, dat alleen het Russische volk de goedkoopste categorie kan kopen. Maar als de getallen zoals hierboven zo blijven, wordt het in ieder geval een stuk goedkoper dan Londen!

 3. Hans Willems

  Er is nieuws over de kaarverkoop (http://www.rio2016.com/en/news/news/rio-2016-announces-ticket-prices-for-olympic-games-with-focus-on-making-event-open-to-all); in dat bericht is tevens een link te vinden naar de ticketprijzen. Niet-Brazilianen kunnen in het eerste half jaar van 2015 tickets kopen in “their own territories”; vrees dat we i.t.t. Londen 2012 in de 1e ronde dus alleen bij ATP (met bijbehorende kosten…..) kunnen bestellen en niet rechtstreeks op de site van de Spelen zelf. In november volgt meer info!

 4. Hoi Hans, dank voor je berichtje! We hebben zojuist een nieuwsbericht geplaatst: http://www.olympischespelenrio.nl/tickets/prijzen-tickets-olympische-spelen-2016-rio-bekend/ . Dank voor je melding!

  Het klopt dat de tickets voor Rio (net als voor Sochi) in de eerste ronde niet direct gekocht kunnen worden via de organisatie zelf; ik verwacht eerlijk gezegd dat dit ook niet gaat gebeuren tijdens latere fases. Onze ervaring vanuit Londen is wel dat tickets wel weer in andere Europese landen gekocht kunnen worden. Vanaf november zal er in ieder geval weer meer bekend worden over de verkoop van tickets!

 5. Hans Willems

  Neem inderdaad ook aan dat we in andere landen kunnen kopen, anders zou de keuze al een stuk minder worden, bovendien kunnen we dan misschien de relatief hoge extra kosten die ATP rekent omzeilen. En uiteraard is het hopen op een tickettracker 2.0 ;), daar heb ik in 2012 geweldige kaarten mee kunnen kopen!

Leave a Reply